Nieuws

Inspirerende workshop Dak- en gevelgroen

Gepubliceerd op
7 november 2017

Met een inspirerende workshop op 5 oktober in Velp, gaat het project Dak- en gevelgroen in de 21e eeuw een nieuwe fase in. De workshop was één van de zes informatieve workshops op de tweede VHG-docentendag, die werd gehouden bij Hogeschool Van Hall Larenstein.

Eric Soer (projectleider, Aeres mbo te Velp): “Het was een eer om ons gezamenlijke werk van het afgelopen jaar nu aan een breder publiek te mogen presenteren.”

De workshop bood de deelnemers een inkijkje in de brede variatie aan werkvormen die gebruikt zijn om het keuzedeel aantrekkelijk te maken voor de leerling van nu. Het projectteam hoopt dat zo het keuzedeel snel omarmd zal worden, zowel door de leerlingen als door de docent.

Aanstekelijke werkvormen

“Hoewel het gebruik van bijvoorbeeld Prezi en Kahoot natuurlijk niet helemaal nieuw is, zagen we ook al tijdens de workshop dat het wel aanstekelijk werkt”, vertelt Eric enthousiast. Samen met collega/business developer Roos van Maanen (Aeres Hogeschool Almere) zijn de afgelopen maanden additionele middelen gevonden om het lesmateriaal nog meer toegevoegde waarde te geven. “Met de productie van een filmpje hopen we een gevoel van urgentie aan te wakkeren”, aldus Roos.

Met een bijdrage uit het onderwijsvernieuwingsprogramma (OVP) kon het projectteam de workshop organiseren en een fris introductiefilmpje en 2 animaties laten maken. Dit materiaal is een welkome aanvulling op het reeds ontwikkelde lesmateriaal.

Expertgroep

Samen met een brede vertegenwoordiging uit het bedrijfsleven (Van der Tol, Groendak, Dakdokters) en enkele onderwijspartijen (Aeres, Nordwin, Wellant) als expertgroep is het afgelopen jaar hard gewerkt om te komen tot heldere keuzes in onderwerpen die van belang zijn om een nieuwe generatie te onderwijzen in het vak van dak- of gevelbegroener.

De volgende stip op de horizon is het uitvoeren van een pilot op basis van het ontwikkelde materiaal. Aeres mbo Velp heeft al aangegeven in februari 2018 hiermee te willen starten. Daarnaast roepen Roos en Eric belangstellende scholen op om contact met hen op te nemen voor een pilot.

Voor meer informatie: Roos.vanmaanen@kcnl.nl

Project Dak- en gevelgroen in de 21e eeuw