Nieuws

KCNL-project Veenweidevoedsel op landschapstriënnale

Gepubliceerd op
19 september 2017

Bodemdaling is de tikkende tijdbom onder het karakteristieke Nederlandse veenweidelandschap, met daarin talloze dorpen en steden. Met de huidige kennis van klimaatverandering is het niet langer de vraag of, maar hoe we de bodemdaling te lijf gaan. De opgave vraagt visie op de ruimtelijke inrichting van het landschap in zowel het landelijk als het stedelijk gebied en daarmee om een stevigere rol voor ontwerpers. Waar kan ontwerp effectief worden ingezet en zijn er al ruimtelijke strategieën ontwikkeld?

Op dinsdag 26 september wordt in het kader van de landschapstriënnale gesproken over de bodemdaling van het veenweidelandschap. Buro Strootman en Landschapsbeheer Noord-Holland geven een presentatie waarin de resultaten van het KCNL-project "Veenweidevoedsel" een belangrijke rol spelen. Waarschijnlijk zullen ook resultaten van studentenonderzoek aan bod komen.

Sprekers:

Berno Strootman – Rijksadviseur voor de Fysieke Leefomgeving (College van Rijksadviseurs)

Gilles Erkens – Projectleider Bodemdaling bij Deltares

Hans van der Vlist – Bestuurslid Veenweide Innovatie Centrum

Hilde Niezen – wethouder Gouda voor Stedelijk beheer, Verkeer, vervoer en parkeren, Duurzaamheid, milieu en dierenwelzijn

Bert de Groot – Heemraad Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

Peter de Ruyter – Landschapsarchitect

Strootman Landschapsarchitecten en Landschap Noord-Holland

Bosch Slabbers Landschapsarchitecten

Tim Kort – afstudeerder Academie van Bouwkunst Amsterdam

Programma:

Het programma vindt u hier.

Het evenement vindt plaats op Landgoed Kleine Vennep, Hoofdweg 1041, Nieuw-Vennep. Het duurt van 9.30 - 12.00 uur en is inclusief lunch. De toegang is gratis maar aanmelden is wel verplicht.

Foto: Henk Snaterse.