Activiteit

Meedenksessie vernieuwende vormen van (voedsel)bosbouw

Organisator The Plant en Landgoed Welna
Datum

di 12 juni 2018 09:30 tot 16:00

Locatie Landgoed Welna

Wat is het onderwerp van de dag?

Het ontwerp is bossen. Specifieker: hoe kun je de dennenbossen op de zandgronden ecologisch ontwikkelen met productieve soorten zodat ze voedselrijker en tegelijk economisch vitaler worden? En hoe zit het met de landgoederen? Welke kansen en uitdagingen zijn er? Wat betekent het voor de organisatie? Wie voelt zich eigenaar (genoeg) om hierin te participeren?

Wat gaan we doen op 12 juni?

Vanaf half 10 ben je welkom op het prachtige landgoed Welna in het hart van de Veluwe. In de morgen gaan we dieper in op de ecologische aspecten. We presenteren vier mogelijke vormen van voedselrijker bossen en horen daar graag jouw mening over. In de middag verbinden we die vier modellen met de economische en sociale aspecten van natuurlijker, voedselrijker bos. Wat betekent dat, qua input, maar ook qua output. Je zult deze dag in ieder geval heel veel leren, maar wellicht ook geïnspireerd raken voor je eigen land en vast ook interessante nieuwe mensen ontmoeten. Er is zeker ruimte voor ontmoetingen en wellicht zelfs een mooie wandeling.

De dag wordt begeleid door Damaris Matthijsen van Economy Transformers. Voor het inhoudelijke voedselbos gedeelte is daar Fransjan de Waard. Het programma eindigt om 16h met een borrel.

Aanmelden

Organisatoren zijn Marieke Karssen en Frank Gorter.

Als je erbij wilt zijn, stuur dan een mail naar marieke.karssen@gmail.com

We sturen je een week voor aanvang nog alle details. Laat ons ook even weten of we je naam en e-mail op een naar alle deelnemers te verspreiden deelnemerslijst mogen plaatsen.

Uitvoerende partijen in dit project:

  • Wouter van Eck (Stichting Voedselbosbouw Nederland)
  • Fransjan de Waard (Stichting Voedselbosbouw Nederland)
  • Pauline Pels ( projectleider)
  • Damaris Matthijsen (EconomyTransformers)
  • Rino Jans (Bosgroepen Nederland)
  • Gilbert Leistra (Studentbegeleider VHL)