Symposium

Symposium 'Symphony of Soils'

Organisator Hogeschool Van Hall Larenstein
Datum

do 11 oktober 2018 09:00 tot 17:00

Locatie Ecomunitypark in Oosterwolde

Een vitale bodem is cruciaal voor onze toekomst. Bodemvitaliteit staat dan ook hoog op de agenda van agrariërs, overheden en NGO’s. Maar hoe zit het nu met de bodem? Wat is een vitale bodem? Hoe krijg je inzicht in de conditie van de bodem? En hoe kun je de bodem verbeteren?

Om de bodem de aandacht te geven die het verdient en een vitale bodem te realiseren, organiseert het Kennisconsortium Bodem in samenwerking met de stichting Symphony of Soils en hogeschool Van Hall Larenstein, op donderdag 11 oktober 2018 het symposium: Symphony of Soils. Een symposium met inspirerende sprekers die u meenemen in de laatste ontwikkelingen, die concrete handvatten bieden en u motiveren om zelf aan de slag te gaan. Er worden ook workshops en bodem-beleef-sessies aangeboden en u kunt genieten van muziek en (h)eerlijk eten van een gezonde bodem.

Voor wie

Het symposium is bedoeld voor boeren, erfbetreders, bestuurders en medewerkers van bedrijven in de voedselketen, beleidsmakers en politici, studenten, docenten en wetenschappers, natuur- en belangenorganisaties, NGO’s, geïnteresseerde burgers en consumenten. Kortom: voor iedereen die een bijdrage wil leveren aan de transitie naar een vitale bodem.

Het symposium Symphony of Soils is onderdeel van de Soil-Foodweek en vindt plaats op het Ecomunitypark in Oosterwolde.

Meer informatie