Nieuws

TAUW ziet vele voordelen als strategische partner KCNL

Gepubliceerd op
23 november 2017

TAUW was al een tijdje betrokken bij verschillende KCNL-projecten, zo vertelt Edwin van der Strate, manager klimaatadaptatie bij het ingenieursbureau. Daarom was strategisch partner worden een logische vervolgstap voor TAUW.

Van der Strate: “Wat we mooi vinden aan de KCNL-projecten is de samenwerking met studenten van mbo en hbo en met overheden. Op die manier pakken we problemen in de praktijk op en brengen studenten hun frisse blik in.

Klimaatadaptatie

Ons belangrijkste onderwerp is klimaatadaptatie. Daarvoor is het natuurlijk sowieso belangrijk om contact te houden met opleidingen. Zo blijven we up to date, maar kunnen we ook aangeven wat we als werkgever belangrijk vinden in de vaardigheden van onze toekomstige werknemers.”

Van der Strate is ook erg gecharmeerd van de diversiteit aan projecten. “Wij zijn nu bij drie projecten betrokken, allemaal rond klimaatadaptatie, maar heel verschillend. Bij de Klimaatstresstest Friesland zoeken we naar wat het probleem nou precies is, bij de Klimaattoets toetsen we hoe maatregelen bijdragen aan een oplossing, en in Limburg Waterklaar! gaat het om bewustwording. En in al die projecten werken we samen met studenten en andere partijen.”

Contacten

Ten slotte vindt Van der Strate de KCNL een prettige manier om eens op een andere manier met opdrachtgevers in contact te zijn. “De samenwerking met al die partijen en studenten heeft zo ook voor ons als bedrijf een duidelijke meerwaarde.”