Wat wij je te bieden hebben

Groen Kennisnet biedt portaaldiensten op maat aan voor bedrijfsleven, onderzoek, onderwijs in het groene domein.

Op alle websites van Groen Kennisnet krijg je toegang tot de rijke collectie van artikelen uit (groene) vaktijdschriften, onderzoeksrapporten, nieuws en andere informatie in het domein van voedsel en groen. Leermiddelen vind je op de website Leermateriaal en informatie en kennis over specifieke groene onderwerpen bieden we je aan in onze dossiers. Kijk hier wat Groen Kennisnet je allemaal te bieden heeft.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan


Collecties

De grootste Nederlandstalige verzameling collecties met kennisbronnen voor het domein voedsel en groen. De Kennisbank bevat bijna een half miljoen items. Het betreft artikelen uit (groene) vaktijdschriften, leermateriaal, onderzoeksrapporten, video's, presentaties, nieuws en andere informatie. De collecties waaruit deze items komen, zijn Artik+, Ontwikkelcentrum, Groen Kennisnet content, Wikiwijs, Teleblik, QMP-toetsen, Passie voor Horeca en School TV Beeldbank. De meeste items die Groen Kennisnet ontsluit zijn gratis beschikbaar. Uitzondering zijn de items uit de collectie van het Ontwikkelcentrum die via schoolabonnementen toegankelijk zijn.

Bekijk als voorbeeld twee vakbladartikelen of bekijk alle vakbladartikelen in de collectie.

vakbladartikelen.jpg

Websites (Portalen)

Een netwerk van thematische portalen met daarbinnen websites waarin we je informatie, kennis en nieuws over specifieke thema's uit de domeinen plant, dier, voeding en leefomgeving aanbieden. Op dit moment zijn er 21 portalen. Daarnaast zijn er speciale websites die we maakten in opdracht van het Lectoraat Welzijn van Dieren (Dierenwelzijnsweb), het Ministerie van Economische Zaken (Kennisnet Biobased), het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (CIVTU) en de groene CoE's.

Bekijk als voorbeeld de website Plantgezondheid

Website Plantgezondheid

Kennisbank

De Kennisbank is een krachtige zoekmachine waarmee je op trefwoord zoekt in de collecties van Groen Kennisnet. De gevonden resultaten kan je vervolgens verfijnen door te filteren met de facetten in de linkerkolom van het resultaatoverzicht.

Bekijk als voorbeeld het resultaat van een zoekopdracht naar de ziekte van Lyme.

Lyme.jpg

Dossiers

Dossiers over onderwerpen die het hele groene domein bestrijken. In themadossiers geven we een kort overzicht met uitleg en achtergrondinformatie over een specifiek onderwerp. Vaste elementen in een dossier zijn een definitie, kernpublicaties en meer informatie. In projectdossiers geven we informatie en resultaten uit projecten. De dossiers worden regelmatig geactualiseerd. Op de pagina Dossiers A-Z vind je een overzicht van alle dossiers. Wil je een dossier over een actueel onderwerp laten maken? Meld dat dan via de servicedesk van Groen Kennisnet.

Bekijk als voorbeeld het dossier LED-belichting in de glastuinbouw

LED.jpg

Nieuws

Met dagelijkse nieuwsberichten attenderen we je op nieuwe of actuele kennisbronnen in Groen Kennisnet. Je vindt nieuwsberichten op de homepagina en in de verschillende portalen van Groen Kennisnet. Door je te abonneren op onze gratis nieuwsbrieven ontvang je het nieuws via e-mail. Naast een algemene nieuwsbrief zijn er themanieuwsbrieven en een nieuwsbrief onderwijs. Bekijk welke nieuwsbrieven er zijn in het overzicht . Je kunt het nieuws van Groen Kennisnet ook volgen via RSS of Twitter.

Bekijk als voorbeeld een nieuwsbericht over antibioticaresistentie.

antibiotica.jpg

Groen Kennisnet Wiki

Een samenwerkingsomgeving waarin je op een laagdrempelige manier kennis, informatie en lesmateriaal kunt maken en met elkaar delen. In de Wiki-omgeving kun je gebruik maken van de bronnen van Groen Kennisnet en daar ook nieuwe aan toevoegen. Je vindt een overzicht van de beschikbare wiki's in de wiki-omgeving van Groen Kennisnet. Wil je de Groen Kennisnet Wiki gebruiken om samen leermateriaal te maken? Neem dan contact op met de Rob van Genderen.

Bekijk als voorbeeld de Wiki Melkwinning

wiki melkwinning.jpg

Community

Een besloten digitale omgeving waarin docenten en projectmedewerkers een community kunnen vormen om documenten met elkaar te delen en samenwerken. Je vindt deze omgeving op community.groenkennisnet.nl. Wil je een community voor jou en mensen met wie je samenwerkt? Neem dan contact op met Arie van der Graaf.

Bekijk als voorbeeld de community Gewasbescherming.

community.png

Vragen of suggesties?

Neem contact op met de Servicedesk van Groen Kennisnet of bekijk Wegwijs in Groen Kennisnet.