Meer nieuws
-
The DNA of lettuce unravelled: in 6000 years from weed to beloved vegetable
12 april 2021 - Iceberg lettuce, oakleaf lettuce, romaine, and all other lettuces that we eat nowadays, descend from wild plants that were modified 6000 years ago in... -
Voeding in de zorg kan duurzamer
10 april 2021 - Bij zorginstellingen en ziekenhuizen is er de laatste jaren meer aandacht voor duurzaamheid bij de inkoop van voeding waarbij ze met name aandacht... -
Interactief onderwijsmateriaal over natuur en voeding
7 april 2021 - Aan lesstof over natuur en voeding geen gebrek op het internet, maar echt interactief is het meeste online leermateriaal vaak nog niet. Tijd voor een... -
Vleestaks op korte termijn niet uitvoerbaar
1 april 2021 - Om milieuschade te compenseren zou er een extra belasting op vlees moeten komen, vindt onder meer de True Animal Protein Price Coalition. Dat zou... -
Pleidooi voor nationaal akkoord vitaal platteland
31 maart 2021 - Een brede coalitie van wetenschappers, bestuurders, boeren, mensen uit het bedrijfsleven komt met zeven aanbevelingen voor de grote knelpunten op... -
The promise of super algae Galdiera - from volcanic springs to your plate
26 maart 2021 - A microalga originally isolated from volcanic springs has all it takes to become the next ‘superfood’ on the market. Compared to Spirulina... -
Olie en eiwitten uit visafval
25 maart 2021 - Viskoppen, visgraten en andere restproducten van vis kun je vermalen tot vismeel. Maar je kunt er ook visolie en eiwitten uithalen die geschikt zijn... -
Vijf toekomstbeelden over landbouw en voedsel in 2050
24 maart 2021 - Er is een systeeminnovatie nodig van de manier waarop we landbouw bedrijven en voedsel produceren, stelt de Transitiecoalitie Voedsel. In een... -
Researchers discover how to improve zinc content in plants
23 maart 2021 - More than 2 billion people worldwide suffer from malnutrition. Not because they are getting too few calories, but because their food contains... -
Meelworm goedgekeurd voor menselijke consumptie
9 maart 2021 - De gele meelworm, de larve van een kever, is door de Europese EFSA goedgekeurd voor menselijke consumptie. De gedroogde meelwormen kunnen een goede...