GroenPact

Volg ons op:

  •  Volg ons op facebook
  •  Volg ons op Twitter
  •  Volg ons op LinkedIn
Onze actielijnen

In de praktijk

Voorbeelden uit de groene sector

  • Directeur Slow Food Youth Network Lianne de Bie: ‘Heel erg als lokale producenten verdwijnen’
    Als directeur van Slow Food Youth Network Nederland (SFYN) kreeg Lianne de Bie (26) al snel na haar aanstelling vorig jaar te maken met de...
  • Grote veerkracht in glastuinbouw
    Sjaak van der Tak, voorzitter Glastuinbouw Nederland, voert nu drie keer per dag crisisoverleg. De coronacrisis heeft grote gevolgen voor de sector....
  • Groen Onderwijs op afstand
    Het Corona-virus dwingt het onderwijs alternatieven te zoeken voor klassikaal onderwijs en stimuleert het afstandsleren. Dat is in het groene...
  • Soil Research Lab Aeres onmisbare schakel voor duurzaam bodemgebruik
    Bijna twee jaar geleden opende het Aeres Eijkelkamp Soil Research Lab. Het lab wordt op verschillende manieren ingezet voor bodemonderzoek. Binnen het...
  • Terra Food, Life & Innovation: nieuwe opleiding werkt nauw samen met bedrijven
    In september 2019 startte Terra MBO Groningen met een nieuwe opleiding op niveau 4: Food, Life & Innovation. Vanaf het begin betrekt Terra het...
  • Proefboerderij De Marke: kansen voor het onderwijs
    Proefboerderij De Marke in Hengelo (Gld) is een proefboerderij van Wageningen University and Research (WUR). Het is de enige Nederlandse...
  • Boeren in harmonie met de omgeving
    Met het heuvellandschap, de vlaai, de gemoedelijke bevolking, de muziek van Rowwen Hèze en de Bourgondische leefwijze lijkt Limburg een...
  • Spark the Movement brengt circulaire ideeën bij elkaar
    De overgang naar een circulaire economie en duurzame samenleving leeft in Friesland. Onderwijsinstellingen dragen daar ook hun steentje aan bij. Spark...
  • Burgers worden vaker bij voedselproductie betrokken
    Voeding die niet van de andere kant van de wereld komt, maar van een paar kilometer verder. Eten uit de regio. Natuurlijk, denk je dan, dat heeft vele...
  • Studenten zoeken binnen living labs oplossingen voor duurzame landbouw en waterbeheer
    “Een living lab is een structuur”, legt lector Toine Smits uit. Een regionale structuur waarin onderwijs samenwerkt met bedrijfsleven,...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Volgende

Deel:
Twitter Whatsapp Email Linkedin

Verhalen uit de groene sector

  • ‘We kunnen de technologie ontwikkelen om de wereld te voeden’
    ‘Straks zijn we op deze ene planeet met 9 miljard hongerige mensen. We hebben dus een enorme uitdaging op het...
  • ‘We moeten innovatief denken over het voeden van de wereld’
    In de groene sector hebben we aanpakkers nodig. Mensen die willen samenwerken met andersdenkenden en denken in...
  • ‘We zoeken mensen die de toekomst omarmen’
    “Op ons bedrijf gaat het om veel meer dan alleen voedsel produceren. We verbouwen als het ware op...
Meer verhalen

Meest gelezen verhalen uit de praktijk

  • Grote veerkracht in glastuinbouw
  • Directeur Slow Food Youth Network Lianne de Bie: ‘Heel erg als lokale producenten verdwijnen’
  • Proefboerderij De Marke: kansen voor het onderwijs
  • Dieren tellen met data
  • Urban Green

  • Over GroenPact
  • Contact
  • Privacy & Cookie-verklaring
  • Nieuws
Mogelijk gemaakt door Groen Kennisnet